Achtergrond slaapmuts Keppie


 

Van een kaal koppie naar een Keppie

Nadat ik eind september 2009 de diagnose acute leukemie kreeg en ik mijn eerste chemokuur “erin” had zitten, begon mijn haar uit te vallen. Al bij de eerste haar in mijn soep was ik het zat en liet ik mij kaal scheren door mijn moeder en mijn vriend.


De impact van het verliezen van je haar.

De impact van het verliezen van je haar kent twee kanten. Ik was 29 jaar, had lang blond haar tot over mijn schouders en was binnen een kwartier veranderd in een soort hooligan. Maar naast die uiterlijke kant bleek er ook een fysieke kant te zijn, namelijk dat het haar op je hoofd je natuurlijke warmte vasthoudt en bescherming biedt. Die functie wordt pas duidelijk op het moment dat je echt kaal bent.


De uitdaging om warm te blijven

Je ziekte en behandeling zorgen er ook voor dat je huid gevoeliger wordt en je thermometer van slag is. Daarmee was het voor mij een behoorlijke uitdaging om hoofdbedekking te vinden die niet te warm of te koud was, die mijn hoofd op de juiste plekken bedekte en die comfortabel aanvoelde. Er was veel aan hoofdbedekking te vinden voor overdag. Maar voor ’s nachts, wanneer je stil ligt en je hoofd in contact is met je kussen, kon ik weinig vinden. In ieder geval geen bedekking die op alle punten voor mij voldeed.


De muts maken die ik zelf gemist had

Gedurende mijn herstelperiode, na al mijn behandelingen en opnames, groeide langzaam de behoefte om iets te doen voor anderen die hetzelfde ondergingen als wat ik ondergaan had. Dus besloot ik me te richten op datgene waar ik het meeste last van had gehad, namelijk het gebrek aan een goede slaapmuts die warmte, comfort en geborgenheid bied.

En daar ontstond Keppie. Voor wanneer je op zoek bent naar warmte en geborgenheid als je je haar kwijt bent. De slaapmuts die ik graag zelf gehad zou willen hebben. Nu voor jou beschikbaar. Zie het complete assortiment mutsen voor vrouwen, mannen en kinderen voor jouw exemplaar.

Liefs, Annemieke

 

TERUG naar Over Keppie

© 2014 - 2024 Keppie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel